torsdag 15 mars 2018

Det händer mycket på solen.


Under melodifestival-perioden, passade vi på att ha melodifestivalen som tema. Under temat har barnen övat in egna musiknummer som de sedan valde att visa upp för Stjärnans fritids. De skapade egna dansnummer, mikrofoner, program inför showen. Uppträdet hade de sedan i infosalen på skolan. Detta blev väldigt uppskattat! Vi har även tagit in skapande i de temat. De barn som ville fick vara med och skapa magiska paljetthänder utav gipsbindor. Dessa fick de sedan måla i guld eller silver och sätta paljetter på. Kom gärna in och se deras fantastiska skapande i ateljén.
 
 Vi har även följt årets melodifestivalen. Vilka som gått till andra chansen samt till final. När vi visste vilka finalisterna blev, lyssnade vi igenom alla bidrag och röstade fram våra favoriter. Vilka favoriter barnen röstade fram kan ni se i vårt stapeldiagram i ateljén. 
 


På mellanmålen har vi precis tittat på Pelle Svanslös. Utifrån de arbetar vi aktivt med värdegrundsarbete, där vi ställer frågor till barnen hur man är mot varandra.  Är Måns snäll mot Pelle? Bill och Bull hur är dem? Barnen gillar Pelle Svanslös och ser fram emot att titta på Pelle. Vilket även skapar en trivsam mellanmålsmiljö. Vi har även skapat tankekartor tillsammans för att synliggöra barnens tankar.
Även här tar vi in skapande. Just nu skapar barnen katter, i olika färger. Även dessa sitter uppe inne i ateljén.Här är lite bilder från den fria leken under som gått:

Skapande
 
Spel med Pokemon figurer. Man ska samla ihop delar så man kan bygga så många figurer som möjligt.
 
Ishockey-spelet är väldigt populärt på Solen.
 
Vår finmotoriska utveckling tränas
 
Lego- skapelser

Vildkatten är ett roligt spel, där det gäller att finna den rätta bilden så fort som möjligt.
 

                                                  Schack är något fler och fler barn lär sig att spela.
                                           Fredrik har vid jämna mellanrum genomgång av hur man spelar.Skapande utav Plus Plus. "Final Freddies"


Tre i rad. Vem vinner? Det gäller att vara koncentrerad.
På musiken med Fredrik och Marie fick barnen sjunga och känna olika rytmer. Oh, javisst självklart fick alla prova att spela på congasen.

 
 
I tisdags introducerade Eva Bee-bot för barnen. Det är små robotar som barnen lär sig att programera med. T.ex. kan två barn tävla mot varandra. Vem tar sig först till blomman? Men innan ni går dit ska ni gå och ta en tugga på hamburgaren där uppe? Hur programmerar vi för att få vår robot att gå dit? Detta fångade mångas nyfikenhet och något som vi kommer att göra mer framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.