fredag 14 oktober 2016

Tema under hösten - VÅRA LÄNDER

Denna veckan startade vi med höstens tema på fritids. Höstens aktiviteter kommer att handla om olika länder och formas utifrån barnens intresse.  Vad de vill veta och arbeta med kring temat "Våra länder".

Utdrag ur vår pedagogiska planering "Vår värld":
Varför ska vi arbeta med det här?
Vi vill att barnen ska få större förståelse för vår värld och alla olikheter och likheter som finns. Vi vill att barnen ska lära sig samarbete, gemenskap och öka sin självkänsla och sin identitet. På detta sätt tror vi att barnen får förståelse för varandra och hur man är en bra kompis. 
Att barnen utvecklar ett intresse för att upptäcka är viktigt för framtida lärande och detta stimuleras genom att de på ett lekfullt sätt vinner nya erfarenheter av sin omgivning.
Vilka intresse och behov har vi identifierat hos barnen?

Vi har märkt att många barn har ett stort intresse för språk och vill lära sig språket som kompisen pratar. Världskartan lockar till många samtal och barnen berättar gärna om länder som de har släkt i eller besökt på semestern. Det finns även behov av att lära sig respektera andra barn och vuxna, både vid hänsyn och att skapa förståelse för varandras olikheter.

Vi ser fram emot en rolig och lärorik höst.

Bildresultat för jordglob barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.