tisdag 4 mars 2014

                                                             Informationsbrev från fritids


Vi är i full gång med våra aktiviteter för den här terminen. Vi fortsätter som vanligt med kören på måndagar, singstar på tisdagar, bollkul på onsdagar, och skapande på fredagar. Nytt för denna terminen är att vi har ett samarbete med vår bibliotekarie Jana som har en grupp barn på bokprat varje torsdag.

Vi har införskaffat 4 olika temalådor: doktor, café, frisör och affär. Dessa introducerade vi genom att personalen spelade teater för barnen vilket blev väldigt uppskattat från barnens sida. Lådorna används flitigt inte minst under februarilovet. Det finns redan förslag på fler olika teman som vi kan utöka våra temalådor med.

 Under Februarilovet hade vi olika aktiviteter som: OS i idrottshallen med 5 olika grenar, tittat på OS-live, frågesport för 2:orna, bakade scones och gjorde apelsinmarmelad till "afternoontea", pysslat och tittat på film. 

Förra terminen hade vi Champlindeborgsleage 2013 med flera fotbollslag. Efter simningen v 13 kommer vi att starta Lindebandy fairplay cup där vi ska, förutom bandy, träna på ett schysst uppförande  på plan.

Nu när våren har kommit kommer vi att vara ute lite mer med våra uteaktiviteter: bollar, hopprep, bandy, tennis och badminton. Då kommer vår fina "balansbana" och "kiosken" som vi fick av "Gröna skolgårdar" att användas ännu mer.

Denna veckan kommer vi att ha "fritidsråd" där barnen har möjlighet att påverka och komma med förslag med vad de vill göra på fritids.

Vi planerar att ha Drop-in den 5 maj, men tider och innehållet får vi återkomma med lite senare.

mvh
Adija, Åsa, Kenan, Jenny och Gisela


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.